lauantai 16. kesäkuuta 2012

Tummapohjainen raparperipiirakka

Nam...puutarhan perältä keräsin näitä kirpeitä herkkuja ja eikun palasiksi ja piiraan pinnalle. Ohjeen löysin Pirkan resptiarkistoista ja taas hieman muokkasin kaapissa olevien ainesosien mukaan sopivaksi...Tämä kelpasi omalle perheelle ja naapurin lapsille, joita oli 2 kpl haistelemassa tuoksuja. Kylkeen tällä kertaa vaniljakastiketta. Kuten kaikki tiedämme, tämä herkku on myös vaniljajätskin hyvä kaveri...nam!

Raparperipiirakka
pohja:
2dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä (laitoin vehnäleseitä)
0,5 dl sokeria/fariinisokeria (laitoin tummaa muscovadosokeria)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
1 dl juoksevaa rasvaseosta
1 muna

täyte:
5-6 dl raparperinpaloja
1 tlk kermaviiliä (laitoin maustamatonta jogurttia)
1 muna
1 dl sokeria
- paista 200c, noin 25 minuuttia
- nauti jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti