HYVÄÄ JUHANNUSTA kaikelle säädylle! Tänäkin keskikesän aattona meillä herkuteltiin tällaisella Britakakulla. Tässä kakussahan on marenkipinta. Välissä ja päällä kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Reseptistä poiketen laitoin päälle myös Marianne Crush-rouhetta ja Wiener Nougat-rouhetta sekä pieniä marenkipisaroita, joita olen ostanut Ruotsista. Kuten kuvasta näkyy, nautimme kakkua ja kahvia ulkona aurinkoisella terassilla. Säiden haltija taisi olla koko Suomen puolella ja lähetti tasaisesti kaikille aurinkoa...
Mansikkabrita
100g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
päälle:
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
pinnalle:'mantelirouhetta
väliin ja päälle:
2 dl kuohukermaa
0,5-1 l tuoreita mansikoita
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja lopuksi maito.
Levitä taikina varovasti leivinpaperin päälle uunipeltille. Kypsennä pohjaa n 20min 200c:ssa.
Vaahdota sillä välin valkuaiset. Lisää sokerit ja vatkaa vielä vähän.
Ota pohja uunista ja levitä marenkiseos sen päälle. Ripottele päälle mantelirouhetta ja paista vielä 7-10min, kunnes pinta saa vähän väriä.
Jäähdytä levy ja leikkaa se kahteen osaan. Vaahdota kerma ja levitä toiselle puoliskolle mansikoiden kanssa. Nosta toinen puolisko päälle ja koristele samoin kermalla ja mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti