torstai 21. kesäkuuta 2012

Makea piiras - varma ohje!

Tässä tulee resepti talouskouluajoiltani. Kävin em. koulun Lapualla heti ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen - pari vuotta sitten...vai oliko se sittenkin vähän aikaisemmin ;). Tosiasiassa v. 1985. Siitähän ne Eputkin laulaa ja meiän lähikaupungissa menee samanniminen musikaali ties monettako vuotta...!!
Silloin olin nuori ja nätti. Vaan samaan aikaan opiskeli yksi vieläkin nätimpi. Tuula Polvi, silloinen Miss Suomi ja Universumin ties monesko kaunein (muisti pätkii). Hän on kiva ihminen. Olimme aakkosissa peräkkäin ja pariharjoituksissa minulla oli ilo olla tämän kaunokaisen parina. Muutamat kastikkeenteot saavat Tuulan aina mieleeni arjen ruoanlaitossa :)
Mutta, siis takaisin asiaan taas. Tällä kertaa tähän muropaistokseen hilloksi pääsi raparperi. Viime vuonna keittelemäni hillot pääsivät tähän piiraaseen tuoreimpien alta pois...sopivia täytteitä ovat myös mustikat, puolukat, herukat, omenat ja muut hillot. Tämä on myös mukava ohje siinä mielessä, että siitä voi tehdä terveellisenkin. Meiän nuori mies 5v söi tätä ilolla vaniljakastikkeen kera monta lautasellista vaikka pohjassa oli aika paljon ruisjauhoa!!!

Murotaikinapohjainen paistos
150 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
3 dl jauhoja (puolet vehnä- tai hiivaleipäjauhoja ja puolet graham-, sämpylä- tai ruisjauhoja)
1 tl leivinjauhetta

Rasva ja sokeri vaahdotetaan, muna ja jauhot lisätään ja seos levitetään vuokaan (n. 25cm).
Taytä hillolla tms ja halutessasi voit laittaa hillon päälle vielä taikinanokareita.
Paista 225c, noin 30-40min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti