sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vatkaamatta valmis banaanikakku

Tämä kakku tunnetaan nimellä Hummingbird cake. Raaka-aineina kookos, ananas ja banaani. Raikas sitruunatuorejuustokuorrutus viimeistelee maut.

Banaani-kookoskakku
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1 limetin raastettu kuori
1tl inkivääritahnaa/inkivääriä
1 dl kookoshiutaleita
1 tlk (237g) ananasmurskaa
2 kookasta banaania
2 munaa
1,5 dl öljyä

tuorejuustokuorrutus
50g sulatettua, jäähtynyttä voita
200g sitruunatuorejuustoa
n 2 dl tomusokeria

pinnalle
kookoslastuja tai -hiutaleita

- sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, limetin raastettu kuori, inkivääritahna ja kookoshiutaleet
- valuta ananasmurska siivilän läpi, murskaa banaanit haarukalla
- sekoita hedelmien joukkoon munat ja öljy, lisää kuivat aineet, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
. levitä taikina voideltuun, korkeareunaiseen 20cm x 20cm kokoiseen vuokaan
- kypsennä 175c uunin alatasolla noin 45 min
- kumoa kakku jäähtyneenä leikkuulaudalle
- sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa
- levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn pinnalle, koristele
- leikkaa annospaloiksi
- kakku säilyy jääkaapissa viikon ja paranee vanhetessaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti