perjantai 16. tammikuuta 2015

Salaisen leivontaystävän paljastus 29/3


Tässä on minulle lähetetty viimeinen paketti tällä kierroksella. Kaunis kiitos jälleen leivonnan ystävälle!
Tässä kuussa eletään terveesti - niinpä kierroksen aiheena oli terveellinen leipä. Parini oli lähettänyt siihen liittyen 3 ohjetta: Briossileipä (tätä teen jollekin laiskalle sunnuntaiaamun brunssille!), bostonleipä, rahkateeleivät (palauttaa mieleen yläasteen ihanat kotitaloustunnit!), siemenvuokaleipä ja laiskan emännän leipä. Kaikki ohjeet saavat kuolan valumaan...leivästä on moneksi. Kaikki erilaisia, mutta silti kategoriassa leipä!

Nätisti päällystetystä laatikosta kaivelin seuraavia ihanuuksia:
Tummaa suklaata (mieheni herkkua tämä terveellisempi tumma!), tunnelman luojaksi kynttilöitä, kuivahiivaa, siemensekoitusta, eksoottisia hedelmäpalasia, kahdenlaisia luomujauhoja eli sämpyläjauhoja ja täysviljajauhoja sekä mielenkiintoinen voileipäkirja. Saatekirje oli todella kauniisti kirjoitettu kaikkine uuden vuoden toivotuksineen. Piste iin päällä oli kuitenkin seuraava runonpätkä, joka sai silmäni kosteiksi:

Kätken kakkuun kaipausta,
sirottelen siunausta.
Rakkautta rahdun verran -
toinen teille leipoo kerran.
Äidin kakku makeaisin,
sitä ah, jos aina saisin!

- "Äiti leipoo", Immi Hellen -

Tässä kuussa pakettien lähettäjäksi paljastui Sari, joka asustaa keltaisessa puutalossa! Olen blogiasi hieman jo tutkaillutkin ennen paljastusta. Olen havainnut meillä olevan monia yhteisiä "nimittäjiä". Oletan, ettemme kumpikaan ole kierroksen nuorimpia ;) Molemmat taidamme olla koiraihmisiä. Meillä toki asuu myös kissoja. Asustamme puutaloissa (meidän värisävy kermanvaalean ja keltaisen välimuoto...). Aavistan, että sinullakin on puutarhaa hoidettavanasi...? Lapsia tontilla tulee ja menee (minä olen tehnyt lapseni aika myöhäisellä iällä). Lisäksi tunnumme molemmat pitävän leipomisesta ja käsillä tekemisestä yleensäkin...?!
Kiitos Sari! Olet lähettänyt paketteja, jotka ovat olleet pullollaan hyvää mieltä, inspiraatiota ja uusia reseptejä. Joulukuu meni valitettavasti sairastellessa, mutta näitä leipäreseptejä lupaan kokeilla. Itse asiassa, taidanpa mennä saman tien testaamaan niistä jotain. Poika nimittäin tuo tänään luokkakaverinsa kylään. Minulla on nämä perjantait vapaata, joten nytpä "äiti menee leipomaan" kaipausta, siunausta ja rakkautta leipäänsä :) Siinäpä onkin tekemistä, mutta yritän parhaani...

7 kommenttia:

 1. Onni on puolellani kun löysin tämän ringin :) toivottavasti leivät maistuvat!
  t. Sari

  VastaaPoista
 2. Asiallinen teemapaketti maukkailla resepteillä!
  Tällaisia postauksia on tosi hauska lukea, joissa on löydetty yhteinen nimittäjä!

  VastaaPoista
 3. Lämmin leiväntuoksuinen paketti

  t. minttu

  VastaaPoista
 4. Olipa ihana paketti =) Jään odottelemaan ohjeita briossi- ja bostonleipään sekä tietenkin laiskan emännän leipään =D täällä leivotaan ensi viikolla leipää urakalla =)

  VastaaPoista
 5. Kiva, valmis paketti, siitä vaan leipomaan! Laiskan emännän leipä kuulostaa erittäin hyvälle :)

  VastaaPoista
 6. Ihana paketti ja ihana tuo runo =)

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva paketti, runo kyllä itkettää..... ja tosi ihana postaus.

  VastaaPoista