sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Bostonleipä

Niiiiiin herkkua pienellä vaivalla!
Tästä leivästä idea ja kiitos kuuluu ystävälleni Sarille "keltaiseen puutaloon"! SLY-teemalla leivoin eilen koko perheen hiihtopäivän päätteeksi Boston-leipää. Sen verran oli kalorien polttoa jokaisella meillä, että hiilaritankkaus oli paikallan. Todellakin suosittelen kokeilemaan. Pienellä vaivalla super- herkullista. Tämä tuo vaihtelua joka päiväiseen leipäannokseen...Tein kuivahiivalla, mutta onnistui loistavasti niinkin. Muutenkin sovelsin hieman tuon kerman ja tuorejuuston kanssa, mutta onnistuin...

Bostonleipä
1/2 pakettia hiivaa
1 prk (2,5dl) maustettua ruokakermaa, esim. Mustapekka
0,5 tl suolaa
0,5 rkl sokeria
1 rkl tomaattipyreetä
6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl juoksevaa rasvaa

täyte:
1 pkt (170g) pekonia
1 rasia (200g) herkkusieniä
1 iso sipuli
1 pkt (100g) Mustapekka makea chilituorejuusto

- murenna hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan, lisää suola, sokeri ja tomaattipyree
- alusta taikinaan jauhot ja lopuksi rasva
- anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi
- kuutioi pekoni ja sienet. hienonna sipuli. ruskista ne paistinpannulla
- vaivaa kohonnut taikina
- kauli taikina levyksi. levitä päälle pekoni-sipuli-sieniseos. murenna tuorejuusto täytteen päälle.
- kieritä rullaksi. leikkaa 5cm:n paloja ja asettele vuokaan väljästi (22cm). kohota
- paista 200c:ssa noin 30min

9 kommenttia: