sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Better than sex-muffinssit

 
Tein näitä superherkkuja illanistujaisiin, joihin ystäväporukasta kukin teki jotain nyyttäriperiaatteella. Minun jälkkäriosuus koostui pannacotta-jälkkäristä ja näistä ihanuuksista kera kahvin ja konjakin...

Löysin tämän reseptin KakkuKatrin sivuilta, jossa muffinssi oli ylistetty sekä Katrin että lukijoiden toimesta maasta taivaisiin. Ja tottahan se oli. Makuyhdistelmät olivat taivaalliset! Laitan tähän Katrin sivuilta ohjeen. Tein tuotteen gluteenittomana ja voin kertoa, että toimi silläkin tavalla loistavasti. Täytteen määrä oli aika runsas! sanoisinpa, että puolet tuosta määrästä riittää tähän määrään muffinsseja.

Devil's food cake cupcakes

                                           3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
                                           0,5 dl kiehuvaa vettä
                                           175 g huoneenlämpöistä  voita
                                           1 1/4 dl sokeria
                                           2 tl vaniljasokeria
                                           2 kananmunaa
                                            3,5  dl vehnäjauhoja
                                            0,5 tl soodaa
                                             1 dl maitoa

                                                       Täyte:

Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski (saa valmiiksi keitettynä kaupoista tai  voit itse keittää makeutetusta kondensoidustamaidosta)

Tässä voi käyttää myös jotain muuta kinuskikastiketta
Tee muffinsseihin kolosia paiston jälkeen ja täytä ne

kinuskilla. Säästä ylijäänyt kinuski koristeluun.

Unelman pehmeä kuorrutus:

Lisäksi: suklaapatukka ( Mars, Daim tms.)
  • 5 rkl  vehnäjauhoja
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 225 g voita
  • 2 1/4 dl hienoa sokeria
Laita kattilaan maito ja vehnäjauhot, sekoittele keskilämmöllä niin kauan etä seos sakenee, nosta sen jälkeen jääkaappiin jäähtymään.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää  vaniljasokeri.
Yhdistä maito-jauhoseos ja voi-sokeriseos ja vatkaa ainakin 3 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa, lähes kermavaahtomaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti