sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Sieni-sipulipiiras

Tässä ensimmäinen piirakka, johon sain ohjeen SLY-pariltani viime kierroksella. Itse asiassa ohje oli sipulipiirakkaan, mutta kun sieniä löytyi pakkasesta lisäsin niitäkin sekaan. Ohjeessa oli yksi ainesosa kesäkurpitsa. Ei löytynyt jääkaapista, mutta sen sijaan löysin säilykkeenä artisokan sydämiä, joten käytin niitä. Päälle tulevaa kermaviiliäkään ei kaapin kätköissä ollut, mutta ranskankerma sai toimia sijaisena. Hyvin toimi!!! Jos katsotte kuvaa ja vertaatte ainesosiin ohjeessa, niin juu, jätin juustoraasteen ja tomaatit pinnalta uuniin mennessä pois. Viipaloin sen sijaan lautasannoksiin tuoreita tomaatteja päälle ja vielä sen jälkeen majoneesia niiden pinnalle...nam!

Sipulipiirakka
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl vettä

täyte:
2 punasipulia
2 sipulia
200g kesäkurpitsaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl rakuunaa

päälle:
200g kermaviiliä
2 dl ruokakermaa
3 munaa
0,5 tl suolaa

pinnalle:
3 tomaattia
1-2 dl juustoraastetta

1. Mittaa huoneenlämpöinen voi, jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Nypi ne. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taputtele taikina pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Leikkaa sipulit viipaleiksi ja suikaloi kesäkurpitsa. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuleita 3-4min. Lisää kesäkurpitsat ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Mausta. Kaada täyte pohjalle.
3. Sekoita kermaviili, ruokakerma, munat ja suola tasaiseksi. Kaada täytteen päälle. Viipaloi tomaatit ja aseta ne piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 200 asteessa 25-30min.

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka! Ja luovuus on sallittua oman kaapin mukaan ,D

    -SLY25 emo

    VastaaPoista
  2. Mulla oli joskus hillitön piirakan leipomis kausi, se on vaan niin helppo ja nopea leivonnainen ja kun pohja ja kerma-muna päällys on aina muuttumaton täytteeksi käy lähes mitä vain kaapista löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain. Nopeaa ja helppoa ja mikä parasta: lopputulos on useimmiten superherkullinen!

      Poista