perjantai 20. huhtikuuta 2012

Ystävyyskakku ja tuunausta


Tyttäreni käy ekaa luokkaa. Tälle ikäryhmälle järjestettiin tuunauskerho maaliskuussa. Sinnehän sitä mentiin kookosmaitopurkki mukana. Metallipurkin ympärille tekivät ensin sormivirkkauksella piiiiitkän nauhan, joka sitten kuumaliimattiin kiinni. Napitkin oli saanut valita oman mieltymyksen mukaan. Multa pohjalle ja hernettä sekaan. Ilo oli suuri, kun kastelun jälkeen alkoi herne versomaan!

Värisävyt olivat niin kauniit, joten halusin kuvata purkin kakun kanssa, joka on selkeästi "samaa sukua".  Tyttäreeni liittyy myös tämä kakku. Naapurissa asuu tyttären tosi kiva 4.luokkalainen ystävä.  Päivänä eräänä neiti naapuri toi meille Hermannin eli siis ystävyyskakun taikinajuuren.  Olin hänestä vain kuullut tarinoita, mutta en koskaan henkilökohtaisesti tavannut. Me innokkaat leipurit järvenrantatalossamme olimme kovin innostuneita ensi kohtaamisestamme! Niinpä kippasimme taikinan kulhoon ja aloitimme 10päiväisen hoitovastuun. Tähän hommaan kuului joka päivä hellää sekoittamista ja muutamia ruokintakertoja.

Tässä on vielä juuren mukana tullut kirje. Käsittääkseni juuren voi itse tehdä niistä aineista, jotka Hermannille 4. päivänä annetaan. Aloituspäivä on silloin 1. päivä.
Hermanni on ystävyyskakku, joka ei ole rahalla ostettavissa: sen voi saada ainoastaan lahjana. Hermanni perustuu luonnonmukaiselle hiivaprosessille ja se valmistuu kymmenessä päivässä. Älä laita Hermannia jääkaappiin vaan pidä se huoneenlämmössä. Älä myöskään laita Hermannin päälle kantta vaan peitä se esim. pyyheliinalla.
  1. päivä Tänään sait Hermannin. Kaada hänet kulhoon.
  2. päivä Hämmennä Hermannia 2-3 kerta päivässä (mielellään puulusikalla).
  3. päivä Hämmennä kuten eilen.
  4. päivä Hermannilla on nälkä. Anna hänelle 2dl vehnäjauhoja, 2,5dl sokeria ja 2dlmaitoa.
  5. päivä Hämmennä taas 2-3 kertaa.
  6. päivä Hämmennä vielä.
  7. päivä Ja vielä.
  8. päivä Ja vielä.
  9. päivä Hermannilla on taas nälkä! Anna Hänelle sama satsi kuin neljäntenä päivänä. Jaa hänet sen jälkeen viiteen samankokoiseen osaan. Jaa neljä osaa ystävillesi tämän reseptin kera. Yhden osan pidät itselläsi.
Näin me teimme ja 10. päivänä lisäsimme valokuvassa näkyvät ainesosat ja paistoimme kakun, joka oli todellakin hyvää! Me kiitämme taikinajuuresta ja jatkamme kakun mussutusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti