sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Porkkana-juustokakku

Tämä ohje on suora kopio Kakkutaikuri-blogistin Tiinan sivuilta. Hän on käsittäkseni itse kehitellyt reseptin eli yhdistänyt perinteisen porkkanapiirakan ja juustokakun ohjeet yhdeksi ja samaksi herkuksi!
Tätä on moni kokeilllut ja ylistänyt maasta taivaisiin. Ja kyllä; tuo väite osoittautui todeksi. Tässä Teillekin kokeiltavaksi em resepti:

Porkkana-juustokakku
(ohje on uunipellilliseen)
Porkkanapiirakka:
3 dl fariinisokeria
1,5 dl kidesokeria
4 kananmunaa
4,5 dl rypsi/rapsiöljyä
6,75 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinajuhetta
2 tl ruokasoodaa
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2,5 kpl porkkanaa soseena tai raasteena

- sekoita ainekset hyvin keskenään
- levitä puolet seoksesta uunipellille leivinpaperin päälle
- tee tässä välissä juustokakkuseos valmiiksi

Juustokakku:
1 prk maitorahkaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
0,5 dl kermaa
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sitruunanmehua

- sekoita kaikki ainekset yhteen, älä vatkaa liikaa
- tiputtele isoja lusikallisia (puolet massasta) juustokakkumassaa sinne tänne porkkanamassan päälle
- tee samoin lopulle porkkanakakkumassalle
- ja vielä sama lopulle juustokakkumassalle
- halutessasi voit kevyesti marmoroida pintaa
- paista uunin keksitasolla 175c n 35 min
- anna jäähtyä kylmäksi ennen kuorrruttamista

Ennen paistoa

Paistamisen jälkeen
Kuorrute:
400 g tomusokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
200g maustamatonta Philadelphiaa

- sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi
- lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi (liika seokoitus löystyttää massan!)
- levitä pohjan päälle, palastele ja nauti



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti