Suklaan ja CocaColan makuja |
Tässä päivänä eräänä silmäilin blogissani vierailleita osoitteita. Yhden osoitteen perusteella löysin blogin, josta ensimmäisenä silmiini osui tämä amerikkalainen ohje. Suklaakakun pohjaan oli aineksina käytetty mm CocaColaa ja vaahtokarkkeja! Kuorrutteen pohjanakin oli Colaa. Olihan tätä ohjetta tietenkin kokeiltava! Kakkutestin teimme lokakuun loppupuolella, joten koristimme tämän suklaaunelman draculan hampailla ja pikkuisilla haamuilla.
Suklaakakun pohja:
(20-22cm vuoka)
230g voita
2 dl pilkottuja vaahtokarkkeja
2rkl kaakaojauhetta
2,5 dl colajuomaa
2 dl sokeria
2,5 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 munaa
1 dl piimää (korvasin maustamattomalla jogurtilla)
- lämmitä uuni 170c
- vuoraa vuoka leivinpaperilla
- sulata kattilassa voi ja vaahtokarkit (n 8min)
- laita kattilaan cocacola ja kaakaojauhe, ota kattila liedeltä, kun ainekset ovat sekoittuneet
- sekoita keskenään kaikki kuivat aineet isossa kulhossa
- vatkaa varovastisähkövatkaimella joukkoon liedellä keitetty seos
- vatkaa munat huolelliseti yksitellen sekaan
- lisää lopuksi piimä
- paista n 35-40min, kunnes kypsä, voit kokeilla tikulla
Colasuklaakreemi;
170g tummasuklaata
1 dl colajuomaa
230g huoneenlämpöistä voita
2 keltuaista
2 dl tomusokeria
- sulata cola ja suklaa vesihauteessa tasaiseksi seokseksi, anna jäähtyä
- vaahdota voi ja sekoita keltuaiset joukkoon yksitellen huolellisesti
- kaada sen jälkeen jäähtynyt colaseos ohuena nauhana voin sekaan, vatkaa
- lisää lopuksi tomusokeri ja vatkaa kunnolla sekaisin
- leikkaa pohja kahteen osaan
- voit halutessasi kostuttaa pohjaa (suosittelen)
- täytä väli kreemillä
- päällystä kakku lopulla kreemillä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti