sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Rex-kakku

Sain pyynnön naapurin kivalta tytöltä, että tekisin hänen rippijuhliinsa Rex-kakkua. Toki se onnistui. Neiti oli saanut tätä suklaista herkkua pikkuisena mummonsa tekemänä. En tiedä yltääkö maku lähellekään hänen lapsuusmuistojensa makua. Tämä ihanuus kulkee myös nimellä Radio-kakku. Itse olen tätä "retrokakkua" valmistanut talouskoulussa v 1985. Tuttu minulle, mutta monelle tuntematon. Kakku on helppo valmistaa, joten kokeilkaapa kaikki suklaan ystävät. Jotkut kostuttavat keksejä maidolla tai mehulla. Me päätimme sankarittaren kanssa yhdessä kokeilla kostutukseen kahvia. Kekseiksi löysin herkullisia neliön muotoisia kanelikeksejä.
Halusin tehdä yhden testikakun, joka on kuvassa. Meillä talossa järven rannalla juhlittiin 10v hääpäivää, joten tämä testikakku sai oman roolinsa niissä juhlissa. Sopivasti tuona päivänä saimme myös kesävieraan, joten tämä kakku hoiti tehtävänsä kahvipöydässä mallikkaasti. Reseptin alla myös kuvia niistä varsinaisista juhlakakuista.

Rex-kakku
250 g kookosrasvaa
1 dl kaakaojauhetta
2 munaa
3 dl tomusokeria
keksejä
(kostutukseen maitoa)
  1. Vuoraa pitkänomainen vuoka muovikelmulla.
  2. Sulata kookosrasva mikrossa tai liedellä miedolla lämmöllä. Lisää kaakaojauhe rasvaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Vatkaa munat ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa hieman jäähtynyt kookosrasva muna-sokerivaahdon joukkoon.
  4. Kostuta keksejä hiukan maidolla.
  5. Levitä vuoan pohjalle kerros suklaatahnaa ja laita sen päälle kerros keksejä. Levitä keksien päälle kerros suklaatahnaa ja lado seuraavaksi kerros keksejä. Jatka samaan tapaan kunnes kaikki ainekset on käytetty. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee suklaatahnaa. Sivele myös kakun reunat suklaatahnalla.
  6. Anna kakun kovettua ja vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen herkuttelua.

1 kommentti: