keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Raparpericurd

Tätä on jo pitkään pitänyt kokeilla ja viimein toteutus tapahtui. Löysin sopivan ohjeen Hanna Sumarilta. Kopioin sen suoraan hänen sivuiltaan,koska ohje oli niin helppo ja hyvä! Kannattaa testata.

Nyt tein raparperin varsista curdia eli tahnaa, johon sekoitetaan munankeltuaisia ja voita. Tahnasta tulee kuin samettia ja raparperin kirpeys taittuu pehmeäksi ja ihanaksi herkuksi, jota voi levittää paahtoleivälle, syödä lettujen tai pannarin kassa ja siitä tulee erinomaista kakkujen tai kääretortun täytettä. Purkillinen valmistuu puolessa tunnissa.
300g raparperin varsia pieninä paloina (noin 6 dl)
1 dl sokeria
2 rkl vettä
3 munan keltuaista
30g voita
Laita pilkotut raparperit, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä raparperit aivan pehmeiksi. Siirrä toiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä hiukan. Voit laittaa kulhon kylmään veteen niin massa jäähtyy nopeammin.
Siirrä jäähtynyt massa takaisin kattilaan ja lisää munan keltuaiset reippaasti vatkaten. Lämmitä seosta kokoajan sekoittaen, kunnes se saostuu. Lisää kylmä voi kuutioina sekaan ja sekoita kunnes se sulaa. Anna jäähtyä ja laita purkkiin. Säilytä jääkaapissa.
Ihania kesäisiä herkuuhetkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti