perjantai 12. helmikuuta 2016

Parmesaanisämpylät

Löysin hyvän ja helpon sämpyläohjeen. Alkuperä lienee Kinuskikissan. Näihin sämpylöihin tulee kaikkea terveellistä, mutta lopputulos on silti herkullinen! Jos ette usko, kokeilkaa ja maistakaa!

Parmesaanisämpylät
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl siirappia
0,5 rkl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
10 dl kokojyväistä sämpyläjauhoseosta

pinnalle:
1 muna
3,5 dl (100g) parmesaanijuustoraastetta

- lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva
- lisää siirappi, suola, oliiviöljy ja siemenet
- sekoita joukkoon jauhoseosta noin desi kerrallaan
- anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30 min
- leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä pitkä tanko, jaa se yhtä suuriin paloihin
- pyörittele sämpylöiksi pellille, kohota hetki
- voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta
- paista 200c:ssa sämpylöiden koosta riippuen noin 10-15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti