lauantai 19. syyskuuta 2015

Syyskuun leivontapaketti

valtaisa määrä ihanuuksia
RAKAS SYKSY
Ihanaa, olet tullut
kuinka minulla on
ollut sinua ikävä.

Elämä ei ole ollut
sama ilman sinua ja pimeneviä iltoja,
omenoiden punaloistoa
ja sateen ropinaa
katolla. Nyt te olette
taas kaikki täällä;
värikkäät lehdet,
kirpakat pakkasaamut ja
hetket kynttilänvalossa.

Olet tervetullut takaisin,
ystäväni.

terveisin,
Minä

Noin ihana runo oli SLY-parini lähettämässä omena-kortissa! Vaikka syksy on kesästä luopumisen aikaa, se voi kaikessa väriloistossaan olla myös ihanan tunnelmallista aikaa. Juuri niin, kuten kortin runo kertoi.
Paketin teemana on syksy ja metsäretken antimet. Ensinnäkin kiitos tuosta Herkkuleivonta-lehdestä! Se oli täynnä niin lupaavan kuuloisia reseptejä puutarhamarjoista, kasvimaan ja metsän antimista. Mitähän kokeilisi ensin!?  Paketista löytyi tomusokeria, hyytelösokeria, sitruunamehua, valkosipulimurskaa, vaniljatanko, Pandan uutta suklaata, alumiinivuokia, rosmariinia, jauhettua valkopippuria ja merilevää.
Resepteistä ehdottomasti mielenkiintoisin ja uusin juttu minulle on Merilevä-sienipiirakka. Tutumpi ohje ja herrkullinen sellainen on juusto-porohyrrät. Myös sienikeittoon sain reseptin. Makeaa puolta edustaa puolukka-mustikkatäytteiset tartaletit.
Onko kenelläkään kokemusta tuosta merilevän käytöstä? Paketissa ja ohjeessa oli kyllä selkeät ohjeet, mutta noin niin kuin yleisellä tasolla? Mielenkiintoista!

Sinä, parini, et pettänyt tälläkään kertaa. Kiitos ihanasta paketista! Anteeksi, kun postaus viivästyi. Syksy on kiireistä aikaa. Uudet harrastukset, vanhempainillat (3kpl) yms vaativat veronsa...

Tuosta ylemmästä kuvasta unohtuivat nuo mystisen tuoksuiset kynttilät.. nehän ehdottomasti kuuluvat syksyn tunnelmaan! Kuvassa myös merilevää, kaunis kortti ja "aamunavaus suklaa". Minä kiitän ja kuittaan paketin saaduksi... <3

2 kommenttia:

 1. Ihana paketti ja erilainen juttu tuo merilevä =)

  VastaaPoista
 2. Hupsista, yht'äkkiä alkoi kommentointi toimia….
  Kivan teemapaketin olet saanut!
  n-h
  http://nami-hiiri.vuodatus.net

  VastaaPoista