lauantai 19. heinäkuuta 2014

Heinäkuinen leivontapaketti

Tällainen määrä tavaraa oli Salaisen Ystäväni pakkaamassa paketissa SLY27 ringin viimeisenä kuukautena. Teemana oli "viilentävä. kesäinen juoma ja jokin herkku sen seurana" tai jotain sinne päin!

Parini oli todella paneutunut tähän juomateemaan, sillä reseptejä tuli monta erilaista vaihtoehtoa...mm. raikas raparperijuoma: tätä voisinkin tehdä, koska ne perinteiset leivonnaiset kuluttavat aina raparperini - joskus jotain uuttakin...Louhisaaren juoma onkin jo tuttu. Meidät vihittiin omassa puutarhassamme ja omista herukkapensaiden lehdistä olin tehnyt hääväelle juomaa...
Uusia juomatuttavuuksia edustivat reseptit Arvoituksen inkiväärijuoma ja Aamun pirteys-juoma sekä Energiajuoma. Tämä viimeksi mainittu oli erityisen mielenkiintoinen...juoma rakentuu tuoreesta inkivääristä, vihreästä teestä, hunajasta, sitruunankuoresta ja -mehusta sekä vedestä. Paketista sainkin jo tuoreen inkiväärin (jota lapset ihmettelivät kovasti!) ja vihreää teetä. Mukana oli sydämenmuotoiset jääpalamuotit, joilla lupaan tehdä juomiin jäitä! Kanelitangot voin käyttää tuohon raparperijuomaan.  Mukana oli myös hauska tiskirätti, jossa teksti "avoinna 24 tuntia, itsepalvelu" sekä namnom Geisha-suklaalevy. Onneksi huomenna on karkkipäivä!

Tämän lisäksi paketista tupsahti hyytelösokeria. Tätä on tarkoitus käyttää kesän parhaaseen marjatorttuun eli Tasaisen etenijän kakkuun. Tuo nimi herätti hilpeyttä minussa...varsinkin, kun olen kesän aikana yrittänyt raahautua juoksulenkeille. Elokuussa kunnassamme järjestetään eräs juoksutapahtuma, johon aion osallistua ja "edetä tasaisesti". Tämä herkku sopii siis kuin nenä päähän!
Ja kyllä vain parini, löydän tähän torttuun/kakkuun tarpeita puutarhastani, kuten aavistelit. Meillä on iso tontti, jolla kasvaa kaikenlaista...totesin paketin postileimoista, että asustamme itse asiassa suht lähellä, kuten varmaan itsekin huomasit :) Mitäs me hämäläiset!

Minulla on ollut tänä kesänä pitkä kesäloma, joka vieläkin jatkuu aina koulun alkuun saakka. Olit osannut Laura valita todella sopivan kortin minulle. Sängystä heräävä muumi venyttelee ja sanoo: " laulua ja omenia ja vapaus nukkua pitkään aamulla, se vasta on jotain!

Ahkeraksi ja asiaan paneutuvaksi parikseni olin saanut tälle kierrokselle Lauran, Sokerihiiren kotikolo- blogista. Olen kiitollinen kaikista minulle lähetetyistä resepteistä ja hyvän mielen tuottamisesta!!! Kiitos Laura.

11 kommenttia:

 1. voi miten mukavaa että löysit paketista jotakin uutta ja innostavaa! Teillä on varmasti ollut romanttiset häät omassa kauniissa puutarhassanne, louhisaaren juoma on kyllä yksi parhaista alkumaljoista joita tiedän. Tuota inkivääriä vähän jännitin kun se on tavallaan tuoretuote, mutta ajattelin sen kuitenkin selviävän muutaman päivän reissusta kuumassakin, kun meillä se säilyy hedelmäkorisssa viikkoja ellei siitä sitä ennen tehdä ruokaa. Käytän inkivääriä itse aika paljon ruuanlaitossa kun meillä tykätään intialaisista mauista.. (jos sitä jää jäljelle, niin siitä tulevista silmuista saattaa kasvaa uusi inkiväärikasvi, joka on kai ihan hieno viherkasvina jos sen istuttaa ruukkuun. en ole vielä itse kokeillut, mutta niin moni on kertonut. ) Ihanaa että sinulla pitkä kesäloma - mahtavaa jatkoa sille! - ja oikein hyvää juoksutapahtumaa ja tasaista matkan taittumista :) ! Oli hauskaa lähettää paketteja melkein naapuripitäjään. Mitäs me hämäläiset- elämän hidastaminen on parasta hoitoa arjen tiimellyksessä, meiltä hämäläisiltä sekin luonnistunee helpommin kuin muilta ;). Oli mukavaa olla parisi, joten kiitos sinulle myös! Ihanaa kesän jatkoa!! Laura

  VastaaPoista
 2. Ihana paketti ja jännä että melkein naapuripitäjissä asutte =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä nyt tuollainen yksi tampere tuossa välissä... muuten oltais naapureita ;)

   Poista
 3. Aivan ihana teemapaketti on rantautunut järven rannalle !
  Siitä on iloa pitkään!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa maanantaita, juuri sinulle !

  VastaaPoista
 5. Ihana paketti, tasaisen etenijän kakku kuulostaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 6. Oikein aurinkoista sunnuntaita ja alkavaa uutta viikkoa!
  Mukava saada sinut parikseni. Nyt alkakoon pakettien suunnittelu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva saada juuri Sinut parikseni, joka näin mukavasti itsestäsi ilmoittelet... :)

   Poista
  2. Tämä oli positiivinen yllätys, kun selaillut aikaisemminkin sinun blogia ja toivonut, että jospa joskus sinut parikseni saisin ;).

   Poista