Pohja on mutakakkumainen. Erikoiseksi sen tekee siinä käytetty lakritsijauhe. Kakku maistuu hieman suolaisen kirpakalta, kuten lakritsijauhe yleensäkin. Vastapainoa tuolle maulle tuo makea suklaa. Erinomainen makupari! Lehden ohjeessa käytettiin "lakritsgranulat". Tätä ainesosaa minulla ei ollut, vaan käytin tuota edellä mainittua lakritsijauhetta...Koristeena lakritsiströsseleitä.
Lakritsfudgekaka
175g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
1,5 dl kaakaota
0,5 dl vaaleaa siirappia
1 rkl "lakritsgranulat" ?? / 1rkl lakritsijauhetta
1 tl suolaa
3 munaa
1,5 dl vehnäjauhoa
suklaakuorrutus
180g sulatettua suklaata
100g huoneenlämpöistä voita
- vatkaa voi ja sokeri, lisää kaakaojauhe. Sekoita siirappi, lakritsijauhe ja suola. Lisää seokseen.
- lisää munat yksitellen huolellisesti vatkaten
- lisää lopuksi jauhot
- paista 180c, noin 30-40min. kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi
- anna kakun jäähtyä ja sekoita kuorrutuksen aineet ja koristele
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti