sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kinkkupiiraset iltapalana

Tein kinkkupiiraset suoraan voideltuihin muffinssipeltin kolosiin.
 
 
Tuoksu ja maku olivat hyvät!
Teki mieli iltapalalla jotain rasvaista ja herkullista...sitten muistin SLY-parini lähettämän kinkkupiiraset reseptin, jonka alkuperä taitaa olla Hellapoliisilta. Olisin voinut tehdä nämä muffinssivuokiin, joita parini lähetti, mutta hätäisesti tuuppasin taikinan suotaan muffinssipeltin kolosiin, enkä viitsinyt enää kaapia taikinaa pois. Hyvin pysyivät näinkin kasassa ja oli suht helppoja irrottaa...

Kinkkupiiraset
pohja:
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa
. nypi rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kerma nopeasti sekoittaen. Jaa taikina 12 osaan ja painele muffinssien/peltin pohjalle ja puoleen väliin reunoja.

täyte:
100g kinkkua
sipulia silputtuna
n 1dl persiljasilppua
4 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
- ripottele taikinan päälle kinkku, sipulit, persilja ja tomaatit

liemi:
1,5 dl kermaa
100g sulatejuustoa
3 munaa
100g juustoraastetta
- sekoita liemen aineet keskenään. Jaa täytteiden päälle
- paista 175 asteessa uunin keskitasolla 20-30min tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin

6 kommenttia:

  1. Nams, onpa kyllä herkullisen näköisiä...

    VastaaPoista
  2. Kiva, että reseptejä tuli kokeiltua! :)

    Mulla on tapana yleensä merkitä se, mistä itse alunperin olen ohjeen löytänyt. :)

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa hyvältä reseptiltä, pitääpä itsekkin näitä joskus tehdä! :)

    VastaaPoista
  4. Eipä ole koskaan tullut mieleen idea käyttää muffinipeltiä näin, tätä ideaa tuleekin joskus jatkossa käytettyä

    VastaaPoista
  5. Onpas kauniin näköisiä -hyvä idea laittaa muffipellin kolosiin :) Taidan minäkin kokeilla seuraavalla kerralla kun kinkkupiiraita teen :)

    VastaaPoista
  6. Tällaiset pienet piiraset ovat mukavia....voi syödä pari kolme :D

    VastaaPoista