sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Minttu-suklaa cupcaket

Tässäpä nämä lasteni luomukset
Salaisen leivontaystäväni ohjekirjasesta valitsimme lasteni kanssa eniten miellyttävän reseptin. Valintaan vaikutti luonnollisesti myös kaapin sisältö...pyhäinpäivän ratoksi teimme taikinan ja kirjasesta sopivan kreemin, jonka värjäsimme pastaväreillä. Koristelussa meillä oli musta-valkorakeita, samoja oranssinsävyissä sekä halloween kummituksia. Väreinä oli vihreä ja ruskea. Näissä yksilöissä olemme sekoittaneet värejä keskenään ja lopputulos on aika tumma - halloweeniin sopiva! Tässä teille kaikille vielä ohje, jonka mukaan leivoimme. Ja sitten vielä yksi kysymys leivonnanmestareille: millä ihmeellä saatte muffinssinne kohoamaan? Laitatteko tupla-annoksen leivinjauhetta? Vai johtuuko lättänä ilme paistoajasta?

Minttu-suklaa cupcaket
1 prk kermaviiliä
100g voita/margariinia
1 muna
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 pussi Marianne crush- rouhetta

Minttu-suklaakuorrutus:
200g voita
1 tl vaniljasokeria
6 dl tomusokeria
1 rkl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl piparminttuaromia
2-3 tippaa elintarvikeväriä

- sekoita kulhossa kermaviili, sulatettu voi ja muna. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nopeasti tasaiseksi ettei taikina sitkisty
- taikinasta tulee 12 kpl, paista muffinipeltillä
- paista uunin keskitasolla 200c 14-16 min
- valmista kuorrutus: sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, sokerit sekä vesi tasaiseksi kreemiksi
. jaa kreemi kahteen osaan. lisää toiseen kaakaojauhe ja toiseen piparminttuaromi sekä vihreä väri

13 kommenttia:

  1. Ihania :D <3

    En ole itsekään mikään leivonnan mestari, mutta muffinssit on yleensä kohonneet ihan hyvin vaan ohjetta noudattamalla... Mikähän siinä sitten on jos ei kohoa? o__o

    VastaaPoista
  2. Ehkäpä tässä tapauksessa olisi pitänyt tehdä vähemmän määrällisesti ja laittaa muffinssipeltin kolosiin enempi taikinaa - näin maalaisjärjellä funtsien...??

    VastaaPoista
  3. Herkullisen kuuloinen ohje :P mmm... Jännä että eivät kohonneet, yleensä itse laitan sen 3/4 vuoasta/kolosta täyteen ja kun ohjetta noudattanut niin on kohonnut. Oliko raaka-aineet "saman" lämpöisiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm...good point! Olisikohan se kermaviili ollut siltikin hieman liian kylmää verrattuna soihin muihin...?? Kiitos. Täytyypä olla tarkempi ensi kerralla...

      Poista
  4. Ihanaa kun lapset saa olla keittiössä mukana -herkullisia varmasti olivat -ei meilläkään aina kohoa, mutta onneksi se ei yleensä makuun vaikuta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Itse leivottu ja kaikkee...en lasten kuullen näitä asioita ääneen pohdi. Nämähän oli kertakaikkiaan maailman parhaita ;) Itekseni vain funtsailin...

      Poista
  5. Lasten tekenät ovat kaikista parhaimpia! Niissä on sitä luovuutta :)

    Itse, jos käytän paperisia vuokia ilman muffinssipeltiä, laitan ana kaksi vuokaa päällekkäin. Muuten ne eivät kohoa niin nätisti.

    VastaaPoista
  6. Kyllä lasten kanssa on hauska puuhastella keittiössä! On muuten ihana seurata blogiasi ja nähdä se, miten teidän keittiössä lapset on aina mukana leivontapuuhissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Innostuneisuus on aina 110%. Lastentarhanopettajana tunnen sen lähes velvollisuudekseni. Arvaas vaan, mitä tein töissä lasten kanssa isänpäivälahjaksi? Aivan oikein! Leivottiin pikkuleipiä... :)

      Poista
  7. Minttu-suklaa, mikä ihana yhdistelmä. <3

    Blogissani olisi haaste siulle. :)

    VastaaPoista
  8. Ihania taiteiluita lapsilta <3
    Ja varmasti hyvänmakuisia muffeja!

    Mä tuppaan yleensä täyttämään vuoat melkein täyteen niin sitten ne ainakin kohoaa mukavasti (tai jos eivät kohoakaan hirveästi niin ainakin on vuoka täynnä ;) ).

    Meilläkin keskimmäinen teki kerhossa isille pikkuleipiä lahjaksi, ihania <3

    VastaaPoista