perjantai 26. tammikuuta 2018

Raakakakkua

Olen jo pitkään miettinyt näitä raakakakkuja. Jostain syystä ei ole tullut tehtyä. Maku-lehden innoittamana sitten eräänä päivänä kokeilin em lehdessä ollutta reseptiä. Kyllä se koko perheen voimin tuli syötyä. Onnistunut lajinsa edustaja. Toki tilanne vaatii hieman totuttelua ja jonkin asteista asennemuutosta raakakakut vs voi/sokerikakut...kannattaa kokeilla!!

Kiivi-raakakakku
pohja:
1,5 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl kookosöljyä
1 dl kaurahiutaleita
200g pehmeitä taateleita
1 rkl agavesiirappia
1/4 tl suolaa

täyte:
1 1/4dl kookosöljyä
3 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl lime-, tai sitruunanmehua
1 1/4 dl agave-, tai vaahterasiirappia
2 kiiviä
1 avokado
3 cmn pala tuoretta inkivääriä kuorittuna
1 dl tuoretta babypinaattia
1 dl tuoretta minttua
1/4 tl aitovaniljajauhetta

päälle:
4 kiiviä

- liota täytteen siemeniä n 2 tuntia ja valuta vesi hyvin pois
- sulata pohjan kookosöljy vesihauteessa. Valmista pohja mittaamalla kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (25cm x 25 cm)
- sulata täytteen kookosäljy vesihauteessa. Mittaa kaikki täytteen ainekset monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja aja seos tasaiseksi. Maistele sopiva makeus.
- levitä täyte pohjan päälle ja tasoita pinta lusikalla
- leikkaa koristeeksi tulevat kiivit ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne limittäin kakun pinnalle
- anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti