Rahkamunkit
(12 kpl)
50g voita
250g maitorahkaa
1 muna
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
kypsentämiseen 7-8dl rypsiöljyä
täytteeksi omenahilloa
sokeroimiseen esim. hienoa Siro-sokeria
- sulata voi
- sekoita jäähtynyt voi, rahka ja kananmuna
- pese sitruuna ja raasta kuori
- lisää seokseen kuori, sitruunanmehu ja vesi
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rahkaseokseen,sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
- kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa, rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu parissa minuutissa
- pyorittele taikinasta jouhotetuin käsin palloja
- kypsennä neljää munkkia kerrallaan noin 3 minuuttia, kunnes munkit ovat kauniin värisiä
- nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle
- pursota pursotustyllan avulla hilloa munkin sisään
- sokeroi munkit lämpiminä
- rahkamunkit ovat parhaimmillaan heti tuoreina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti