perjantai 29. huhtikuuta 2016

Nopeat ja helpot rahkamunkit

Ensimmäinen munkkisatsi tuli talossa järven rannalla jo syötyä. Näin ollen minulla oli hyvä tilaisuus kokeilla toista, hieman erilaista reseptiä. Ei kohotusvaiheita, eikä liiemmin käsien likaamistakaan. Nämä herkut valmistuvat nopeasti. Blogia päivittäessäni on vapun aatonaatto. Rahkamunkit valmistuvat sukkelaan vielä vappuaattonakin, jos vain aineksia kaapista löytyy. Kannattaa kokeilla!

Rahkamunkit
(12 kpl)
50g voita
250g maitorahkaa
1 muna
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

kypsentämiseen 7-8dl rypsiöljyä
täytteeksi omenahilloa
sokeroimiseen esim. hienoa Siro-sokeria

- sulata voi
- sekoita jäähtynyt voi, rahka ja kananmuna
- pese sitruuna ja raasta kuori
- lisää seokseen kuori, sitruunanmehu ja vesi
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rahkaseokseen,sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
- kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa, rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala      ruskistuu parissa minuutissa
- pyorittele taikinasta jouhotetuin käsin palloja
- kypsennä neljää munkkia kerrallaan noin 3 minuuttia, kunnes munkit ovat kauniin värisiä
- nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle
- pursota pursotustyllan avulla hilloa munkin sisään
- sokeroi munkit lämpiminä
- rahkamunkit ovat parhaimmillaan heti tuoreina



Maukasta wappua kaikille blogissani vieraileville lukijoille! Otetaan ilo irti keväästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti