maanantai 1. lokakuuta 2012

Luumukakku

Tätä kakkua tein jo kerran omenaisena versiona. Nyt kokeilin samaa luumuilla ja voin suositella. Tästä tuli hieman kosteampaa. Tuo päällä oleva koristekasa on peacan-pähkinää...

Luumukakku
125g voita
1 3/4 dl sokeria
1 muna
2,5 dl kermaviiliä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
5-6 luumua lohkoina

väliin ja päälle:
50g sulatettua voita
6-7 digestive keksiä
0,5 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä

- vatkaa voi ja sokeri, lisää muna ja sitten kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää luumut sekaan ja kääntele ne taikinaan.
- tee seos kakun väliin ja päälle: murenna keksit ja sekoita yhteen muiden ainesten kanssa.
- kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (23-24cm)
- levitä taikinan päälle puolet keksipähkinäseoksesta ja kaada sen päälle loput taikinasta. levitä päällimmäiseksi vielä kerros keksipähkinäseosta.
- paista kakkua noin tunti 175c

4 kommenttia:

  1. Olisikohan tässä seuraava leipomukseni?? Kriikunoita on puissa vielä paljon ja niitä pitäisi leipomuksiin upottaa. Maukkaan näköinen kakku, kyllä!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä! Meillä taitaakin olla luumuja jääkaapissa... hmm!

    VastaaPoista
  3. Näyttää todella herkulliselta! :P

    VastaaPoista