|
Pikkuveli koristelee kakun reunaa... |
|
Tässä tyttären ja pojan yhteinen luomus. |
Leivoin suklaisen kakkupohjan sacher-kakun reseptillä silmällä pitäen tyttäreni keskiviikkoisia nimipäiviä. Täyte ei tietenkään kelvannut, vaan sankaritar määritteli itse, mitä väliin laitetaan. Aprikoosisose sai siis jäädä odottelemaan tulevia projekteja. Väliin laitoimme kermaa ja vadelmia. Koristeluun lapset saivat käyttää Valion suklaakermasta vatkattua ruskeaa kermavaahtoa ja valkoista "basic"-kermavaahtoa. Lisäksi päälle sai asetella ristiäiskakusta jääneitä sini-valkosävyisiä sokerimassakoristeita sekä leivontaystävältäni saatuja pieniä sydämiä. Kaiken kruunasi koko komeuden päälle ripoteltu Marianne crush-rouhe. Laitan tähän tuon sacherpohjan ohjeen, koska se on mielestäni parasta suklaakakkua!
Sacher-kakkupohja
150g voita
1,5 dl sokeria
5 keltuaista
5 valkuaista
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata
- vaahdota voi ja sokeri
- vatkaa sekaan yksitellen 5 keltuaista
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
- sulata suklaa ja lisää taikinaan
- vaahdota valkuaiset kovaksi ja sekoita varovasti taikinaan
- paista 175c, noin 1h
- leikkaa kahteen tai kolmeen osaan jäähtyneenä
- kostuta kuumalla sokerivedellä, joka maustettu kahvilla&konjakilla
- levitä reilusti aprikoosihilloa
- kuorruta: 200g tummaa suklaata sulatettuna
- säilytä kylmässä 1vrk, silloin kakku on parhaimmillaan
Kuulostaa hyvälle tuo pohja ja ihanaa kun lapset itse koristelivat =)
VastaaPoistaOnnea nimipäivä sankarile!
VastaaPoistaHieno ja todella maukkaan kuuloinen kakku. Sankari oli varmasti tyytyväinen. Pikkuveljessä on kondiittorin ainesta :)
Myöhästyneet nimipäiväonnittelut!
VastaaPoistaJa ihanan näköinen tuo kakku, varsinkin siniset kukat kakun päällä :)
Ihana kakku! Kiva kun lapsetkin pääsivaä mukaan tekemiseen :)
VastaaPoistaKaikki tekevät täällä niin herkullisen näköisiä leivonnaisia,vie kielen mennessään
VastaaPoista