sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Porkkanapiirasta

SLYltä saadulla reseptillä tehtynä. Tuo ohje tuli juuriki tarpeeseen, koska olin menossa myyjäisiin ja tarvitsin jonkun "sesonkiherkun". Tämä oli juuri sellainen. Marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta tein porkkanoita koristeeksi piiraiden päälle. Porkkana antoi pienen vihjeen piiraan ainesosista. Ohje on pellilliseen. Tein tästä määrästä neljä tuollaista foliovuokaa...

Tervahovin erikoinen
pohja:
5 munaa
5 dl sokeria
2,5 dl oljyä tai rasvaa
2tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
6 dl vehnäjauhoja
7,5 dl porkkanaraastetta
- vaahdota munat ja sokeri, sekoita joukkoon rasva
- sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan
-  lisää lopksi porkkanaraaste
- paista 175c n 1h

päällyste:
250g Olympia-sulatejuustoa tai vastaavaa
100g voita
7 tl vaniljasokeria
450g tomusokeria
- sulata kattilassa juusto ja voi, älä anna kiehua
- tasaisen päällysteen saat, kun käytät sekoittamiseen sähkövatkainta
- voit koristella esim.mantelirouheella

9 kommenttia:

  1. Erilainen porkkanapiirakka varsinkin kuorrutteen juusto :) kokeilemisen arvoinen varmasti :)

    VastaaPoista
  2. Tosi erikoinen ohje! Olisi kiva maistaa :D

    VastaaPoista
  3. Yhdyn edellisiin kommenteihin ja laitan reseptin korvan taakse.

    VastaaPoista
  4. voi, ihanan näköisiä piirakoita! nami.

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköisiä piiraita!

    VastaaPoista
  6. Hyvää oli, toinen puolikas pistettiin pakkaseen:)

    t. Niina

    VastaaPoista
  7. Ihanaa! Täytyy itsekin taas pian leipoa tätä herkkupiirakkaa. :) t. SLY:si

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti. Kiitos tästä maanmainiosta ohjeesta!!!

      Poista
  8. Joutuukohan sitä näin yö aikaan alkamaan leipoa? aivan mahdottoman herkkullisen näköistä. Jännä muuten miten maku mieltymykset muuttuvat. Lapsena kaikki porkkanaan viittaavat oli jotain aivan hirveetä nykyään aikuisena porkkanaa käytän paljon myös leivonnassa ja ei ole yhtään kamalaa.

    VastaaPoista