lauantai 8. syyskuuta 2012

Mantelinen omenakakku

Tyttäreni auttoi omenoiden palastelussa.
Uunista tullut kakku.
Maistiaispalanen leipurille vaniljajätskin kera.
Nyt en pysty muistamaan kenen blogistin reseptiä lainasin tätä kakkua leipoessani. Anteeksi vaan arvon "kollegat". Lopputulos on kuitenkin herkkua, joten oheistan reseptin tähän. Alkuperäisen ohjeen mukaan pinnalle tulisi vielä hyytelösokerikiille, mutta emme tyttären kanssa sellaista tehneet. Maukasta oli  näinkin!
  
Mantelinen omenakakku
100g voita
150g mantelimassaa
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
- vatkaa voi, sokeri ja mantelimassa kuohkeaksi, lisää muna voimakkaasti vatkaten ja lopuksi jauhot.
- painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille
 
täyte:
 5 omenaa
 1 dl sokeria
 1 rkl kanelia
- kuori ja viipaloi omenat, lisää sekaan kaneli ja sokeri
- laita seos taikinan päälle
- paista 175c noin tunti
 
kiille:
1 dl vettä
0,5 dl hyytelösokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti