torstai 30. elokuuta 2012

Omenakakku

 
Viimeisimmästä Leivotaan-lehdestä löysin tämän maittavan, hieman erilaisen omenaleivonnaisen ohjeen. Jouduin olosuhteiden pakosta hieman muokkaamaan ohjetta, sillä kaapista ei löynyt ihan samoja ainesosia, joita resepti olisi vaatinut. Alla kuitenkin se alkuperäinen ohje.


Vuokaan tulee ensin taikinaa pohjalle. Täytettä väliin.
 Sitten taas taikinaa ja lopuksi vielä täytettä koristeeksi.


Tältä kakku näyttää paistamisen jälkeen.
 Koristeena tomusokeria, mantelilastuja ja kokonaisia manteleita.
Omenakakku
125g voita
1 3/4 dl sokeria
1 muna
2,5 dl kermaviiliä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2-3 omenaa lohkoina

väliin ja päälle:
50g sulatettua voita
6-7 digestive keksiä
0,5 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
- vatkaa voi ja sokeri, lisää muna ja sitten kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenat sekaan ja kääntele ne taikinaan.
- tee seos kakun väliin ja päälle: murenna keksit ja sekoita yhteen muiden ainesten kanssa.
- kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (23-24cm)
- levitä taikinan päälle puolet keksipähkinäseoksesta ja kaada sen päälle loput taikinasta. levitä päällimmäiseksi vielä kerros keksipähkinäseosta.
- paista kakkua noin tunti 175c.

1 kommentti:

  1. Hyvin onnistuit - pienet hienosäädöt 'tarvikekaapin' sisällön mukaan harvoin ovat pahasta !

    VastaaPoista